Centri znanja

/Centri znanja
Centri znanja 2017-11-25T16:54:12+00:00

Održan koordinacijski sastanak 8. Centra znanja unutar Razvojne suradnje

Pripremamo se zajedno sa ostalim savezima osoba s invaliditetom na planiranje aktivnosti za 2018. godinu.

 Trenutno pokušavamo analizirati provođenje Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom.
Savez društava multiple skleroze Hrvatske u 2018. godini i nadalje se planira posvetiti lobiranju, posebice kod izmjene diskriminirajućih kriterija za liječenje multiple skleroze kao i jačanje partnerstava sa ostalim centrima znanja.
Posebnu pažnju posvetiti ćemo jačanju naših udruga članica kroz capacity building i jačanje udruga za javno zagovaranje. Svakako veliku pažnju posvetiti ćemo Svjetskom danu multiple skleroze kao i Nacionalnom danu.
Uskoro ćemo predstaviti konkretniji Plan aktivnosti za slijedeću godinu.
22.11.2017.

Održan koordinacijski sastanak Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj u Zadru

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u IMPACT Centru u Zadru, 6. i 7. studenog 2017. godine održala je koordinacijski sastanak s predstavnicima udruga uključenih u 9 centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj.

Na sastanku su predstavljena unapređenja u provedbi Razvojne suradnje te Strategija djelovanja za nadolazeće razdoblje.

Ovo je bio drugi sastanak u kojemu su sudjelovali predstavnici svih 9 centara znanja, uključujući i osmi centar koji uključuje saveze osoba s invaliditetom te saveze i udruge proizašle iz Domovinskog rata.
Susret je omogućio plodnu razmjenu znanja i ideju među predstavnicima te se pokazuje kao dobra platforma za upoznavanje izazova s kojima se susreću različite organizacije civilnog društva u svojim područjima djelovanja.

7.11.2017.

Mapiranje organizacija oboljelih od multiple skleroze

U suradnji s udrugama članicama Saveza proveli smo anketiranje o kapacitetima udruga osoba oboljelih od multiple skleroze, a rezultate tog anketiranja objavili smo u online publikaciji “Mapiranje organizacija oboljelih od multiple skleroze”. Putem mapiranja istraživali smo prihode udruga, broj volontera, broj odobrenih podrški kao i ostale kapacitete udruga. Publikaciju možete pročitati na web stranici Saveza, na sljedećem linku: https://drive.google.com/viewerng/viewer?url=http://sdmsh.hr/web/sadrzaj/uploads/2017/01/Mapiranje-organizacija-oboljelih-od-multiple-skleroze-2.pdf

24.1.2017.